Nem hétköznapi szabadidő-autót mintáz a Volkswagen Tokióban bemutatott Cross Coupé tanulmánya, hanem egy életstílus-autót, amely 4,34 méteres hosszával rövidebb a mai Tiguannál is.

Persze ezt a tényt jól palástolja a forma, meg a kerékjáratokba épített hatalmas méretű kerekek, amelyek jóval nagyobbnak láttatják az autót – nem is beszélve a Golfhoz képest 52 milliméterrel hosszabb tengelytávolságról.

A karosszéria mellett még a Cross Croupé hajtása is említést érdemel, a benzin-elektromos hibrid erőforrás összesen három motorral rendelkezik. Van egy ismeretlen lökettérfogatú TSI négyhengeres, amelyet egy 54 lóerős (180 Nm) előre, és egy 114 lóerős (270 m) hátra szerelt elektromotor egészít ki. A rendszerteljesítmény 265 lóerő. Az összkerékhajtás elektromos, azaz hátul csak az elektromotorhajt, az így felszabaduló kardánalagútban pedig egy nagyméretű akkumulátort helyeztek el, amelynek segítségével a konnektorról is tölthető hibrid 40 km-t képes megtenni helyi károsanyag-kibocsájtás nélkül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!