Manapság se szeri, se száma a Kínából érkező híreknek, miszerint megint egy újabb villanymotoros szuperautót szögeltek össze, de a mostani híradás egy kicsit más. Az itt látható, egyelőre névtelen – a Pekingi Autószalonon mutatják be hivatalosan – villanymotoros szuperautó az ország negyedik legnagyobb autógyártójától származik, ráadásul annak érdekében, hogy az tényleg ütőképes legyen, a spanyol Campos Racing-et is segítségül hívták.

Utóbbi mérnökeinek a feladata volt az autó megépítése, illetve a felfüggesztés hangolása, no és a Formula E világbajnokság révén tapasztalataik vannak az efféle autókkal. A kerekeket hajtó villanymotorok teljesítménye nem ismert, de 3 másodperces 100-as sprintet, 260 km/h-s csúcssebességet és 300 km-es hatótávolságot mondanak a 4,57 méter hosszú, 2,04 méter széles és 1,21 méter lapos kupénak. Utóbbi érték egyébként változó, 8, 10 vagy 12 centis hasmagasságot lehet gombnyomásra beállítani annak függvényében, hogy versenypályán vagy közúton használja az ember.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!