Három generáció kellett hozzá, de elkészült az egymilliomodik Volkswagen Scirocco. Az első két generációt még a Karmann-nál készítették Osnabrückben, 1972 februárja-1981 februárja között 504 153 darab első generációs, 1981 márciusa-1992 szeptembere között 291 497 második generációs kupé gördült le a szalagról.

Ehhez a 795 650 autóhoz jött még hozzá 204 350 példány a már Portugáliában készített harmadik generációból, és máris itt van a jubileumi limitált széria, a Million. Ezt egyébként csak két piacon fogják hivatalosan forgalmazni, mégpedig Németországban és Kínában.

Nagy különlegesség nincs, versenycsíkokkal gyorsítják fel a feketére fényezett autó megjelenését, az R-Line spoilerek is ott figyelnek. A legkülönlegesebb rész még a narancs varrással feldobott fekete bőrkárpit az utastérben. A Volkswagen Scirocco Million limitált szériáról nem árulták el, hány darabot fognak készíteni belőle.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!