Spanyolországban a béka feneke alatt mozognak az újautó-eladások, ezért minden gyártó hatalmas kedvezményeket ad. A Renault azonban most új dolgot talált ki, minden egyes Laguna, Latitude vagy Espace vásárlónak ingyen adnak egy Twizy-t!

Ez a gyakorlatban 6990 eurós árengedmény, ennyibe kerül az elektromos jármű alapváltozata, amelyben 20 lóerős elektromotor dolgozik, és egy feltöltéssel a szabványos mérési ciklus szerint 97 km-es távolságra képes eljutni. A Laguna és az Espace egyébként a lassan fogyó Renault típusok közé tartoznak, februárban például be is szüntették a forgalmazásukat az Egyesült Királyságban, a Latitude-öt eleve nem is dobták ott piacra. Az 1,5 literes dízelmotorral szerelt Renault Laguna egyébként már 21 550 eurótól kapható, és ehhez is ingyen adnak egy Twizy-t, ami így már egész jó ajánlatnak számít. Arról nem is beszélve, hogy így viszonylag sok, az elektromos járművektől korábban idegenkedő vásárló ismerheti meg az új technikát. Ha így folytatja, a Renault tényleg élharcosa lesz az elektromos járművek elterjesztésének, egyelőre azonban nem várható, hogy a spanyol forgalmazó által meghirdetett akciót máshol is bevezetik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!