Megismételhetetlen rekordnak tartja a Bugatti azt, hogy még 2010-ben egy Veyron Super Sport 431,072 km/órás tempóval száguldott, amivel a leggyorsabb sorozatgyártású címet elhódította. Annyiban mindenképpen igaza van a gyárnak, hogy a rekord megismételhetetlen, hiszen az ügyfelek autóit mind lekorlátozzák 402 km/órás tempónál – e miatt a Guinness a napokban megfosztotta a címtől a német tulajdonban lévő francia márkát.

Akik azonban nem adják fel a harcot, most épp a Bugatti Veyron WRC limitált szériával döntöttek rekordot – a név egyébként nem a rali-világbajnokságra, hanem a World Record Car, azaz világrekorder autó szavakra utal. Annyiban változtatták a feltételeket, hogy most tető nélkül döntötték meg a sebességrekordot, így a világ leggyorsabb kabriója 408,84 km/órás tempóval a 8 példányban készülő Veyron WRC.

Mindezt egyébként a Volkswagen Ehra-Lessieni tesztpályáján állította fel a 29 éves kínai Anthony Liu, miután a gyári tesztpilóta, Pierre-Henri Raphanel korrepetálta a 400 km/órás tempó veszélyeiről. A mérést a TÜV szakemberei hitelesítették. Apropó világrekord: a Bugatti Veyron WRC ára 1,99 millió euró (589,5 millió forint) adók és egyéb közterhek, no meg egyedi kívánságok teljesítése nélkül. Ez is rekordgyanús…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!