Egyelőre csak a kupéról és a kabrióról tudjuk biztosan, hogy azok BMW 4-es sorozatként kerülnek a márkakereskedésekbe, hiszen itt vannak a Detroiti Autószalonon bemutatkozó Concept 4 Series Coupé tanulmány hivatalos fényképei.

Valószínűleg a bajorok utóbbi gyakorlatának megfelelően a végső tanulmány és a sorozatgyártású autó között 99 százalékos az egyezés, a felni és a szín terén számíthatunk változásra. Az utastér nagyjából-egészéből úgy néz ki, ahogy azt az új 3-as sorozatnál már megismertük, leszámítva a kontrasztos varrással megbolondított bőrkárpitot, amelynek részeként fonott betéttel látták el a pohártartókat. A karosszéria 4641 mm hosszú, a szélesség 1826 mm, a magasság 1362 mm, végül a tengelytávolság 2850 mm.

Műszakilag nem várható nagy változás a 3-as sorozathoz képest, a leggyengébbek kivételével ugyanazokat a motorokat-hajtásokat találjuk majd a kupé és a kabrió motorterében is, mint a limuzin és a kombi esetén. A menetrend valószínűleg a következő lesz: BMW 4-es kupé, majd BMW 4-es kabrió, végül BMW 4-es Gran Coupé. Valamikor menet közben megérkezik majd az M4-es is, amelynél a nagy fordulaton dolgozó szívó V8-as helyett egy soros hathengeres turbómotort használnak majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért