Negyven évvel ezelőtt kisautóként kezdte pályafutását a Fiesta, de mára kifelé megy ebből a kategóriából; van hová, a Focus már 4,5 métert közelíti, így nem csoda, hogy a 4 méternél hosszabb Fiesta következő generációja még nőni fog egy keveset. Szóval kell valami a kínálat aljára, amely a Ka nevet felelevenítő 4 méter hosszú kisautó lesz az idei év végétől.

A Ka+ néven érkező, immár ötajtós karosszériával készülő apróság nem vadonatúj modell, 2014-ben, Brazíliában, a fejlesztés helyszínén mutatták be és kezdték meg a forgalmazását. A leköszönt Fiesta generáció műszaki alapjaira épülő modell új, európai változata átdolgozott kiadásban jut el hozzánk a márka indiai üzeméből, leginkább a zajszigetelésen dolgoztak.

Új a motor is, az 1,2 literes, 16 változó szelepvezérléses négyhengeres 70 és 85 lóerős teljesítménnyel létezik, utóbbiból van Eco kivitel is – de nem nekünk, nálunk csak a normál 85 lóerős lesz elérhető. Fontos változás, hogy az első két Ka-generációtól eltérően ötajtós a karosszéria, a városi életet élő fiatalok a barátok vagy épp a gyermekek szállítása miatt igénylik ezt. A négy méternél rövidebb Ka+ a kategória egyik legtágasabb láb- és fejterét ígéri, 270 literes csomagtartója mellett összesen 21 tárolóhelyet alakítottak ki belül. Magyarországon egy felszereltséggel, hat légzsákkal, klímával, ESP-vel, fehér színben 3 649 000 Ft-ért vihető el a Ford Ka+, minden más szín már feláras, pótkereket 12 500 Ft-ért adnak; első autók októberben érkeznek meg a kereskedésekbe.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!