Hivatalosan január 11-én nyílt meg a Jaguar és Land Rover márkák forgalmazójának új központja a Budaörsi úton, és még a várakozásaikat is felülmúlta a vásárlói érdeklődés, ami részben annak köszönhető, hogy könnyen megközelíthető helyen van a telephely, részben annak, hogy több újdonságuk is volt a közelmúltban. Most két autó hazai forgalmazásának megindulását jelentették be, a Jaguar márka első szabadidő-autója és a Range Rover kompakt kabriója is mostantól kapható hivatalosan.

Fotó: Lővei Gergely Fotó: Lővei Gergely

Most mutatkozott be hivatalosan a Jaguar márka új nagykövete, Litkay Farkas is, akinek új hajóján ott a Jaguar logója félig a vízvonal alatt, illetve a vitorlán is ott a nagymacska. Már 12 éve használja nagy megelégedésére az akkoriban újonnan vásárolt Jaguarját, amelyet ezután se ad el, mellé érkezik az új, egyedi grafikával rendelkező F-Pace szabadidő-autó.

Jobban teszi, ha siet az, aki vásárolni szeretne magának egyet, hiszen hivatalosan június 30-án, azaz holnap kifut a milliós kedvezményeket ígérő nyáreleji kampánya a forgalmazónak. Ezt követően 11 990 000 Ft-os listaáron kínálják majd az autót, akinek nincs ennyi pénze, az 1:43-as méretarányban már 20 150 Ft-ért vehet magának egyet. A szabadidő-autó kupék ellenfelének szánják az újdonságot, amely azért praktikus is, a brit márka kínálatában ez a leginkább családi felhasználásra alkalmas jármű.

A csomagtér például akár 650 literes is lehet, de például a szalonban kiállított autónál a teljes értékű pótkerék okán hatalmas méretű dudor van a padlón, ami megnehezíti a bepakolást – de legalább van olyan autó, amelyhez 20-as könnyűfémfelnis pótkereket lehet kérni! A használatot könnyíti például az Activity Key nevű vízálló csuklópánt, amellyel be lehet zárni az autót és abba a slusszkulcsot – ilyenkor az deaktiválódik, csak akkor indítja a motort, ha az Activity Key-jel nyitják az ajtókat –, és nyugodtan hódolhat az ember kedvenc sportjának, legyen szó futásról vagy épp úszásról, nem kell a kulcsot (jeladót) magunkkal cipelni.

A nap másik újdonsága, a Range Rover Evoque kabrió más tészta. Nem a praktikumról szól, hanem a villantásról. A vászontető gombnyomásra 18 másodperc alatt nyílik vagy záródik – menet közben akár 48 km/h-s tempóig-, és a gyár szerint felboríthatatlan az autó. Ha mégis megtörténne a malőr, akkor a hátsó ülések mögül 9 századmásodperc alatt ugrik elő az alumínium bukókeret. A gázlómélység 50 centi, vagy figyelmeztető hang, ha túlságosan magas lenne a vízszint. Csak a 9 fokozatú automatikus váltóval és legalább SE Dynamic felszereltséggel lehet választani a Range Rover Evoque kabriót, amelynek az indulóára 17 438 000 Ft, ami nagyjából 2,5 milliós felár az azonos műszaki tartalmú ötajtóshoz képest.

De nem csak a két újdonságról szólt a sajtótájékoztató, arról is szó esett, hogy nemsokára Magyarországra látogat a Jaguar Art of Performance elnevezésű roadshow-ja. Ezen a rendezvényen előzetes on-line regisztrációt követően bárki kipróbálhatja a Jaguar márka összes modelljét, beleértve az F-Type sportkocsikat is. Balatonfüreden, július 20-25 között, délelőtt 10 és este 10 között lehet az összes autó volánja mögé beülni, és azokat a közutakon – gyári felvigyázóval a jobb egyen – kipróbálni. Két feltétel van, az érvényes jogosítvány és a betöltött 25 éves életkor.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!