Nem modellváltással, csak egy alapos, mindenre kiterjedő modellfrissítéssel készül a Volkswagen a Transporter típus 65 éves évfordulójára, a T6-os generációs április közepén leplezik majd le. Azt már most tudjuk, hogy mindössze 2 évig lesz a piacon ez a modell, hiszen 2017 végén dobják piacra az új generációs T7-est.

Addig is egy teljesen új belső térrel és modernizált megjelenéssel rendelkező autónak örülhetnek majd a vásárlók. Nagy újdonság egyébként nem lesz, hiszen a tavaly ősszel bemutatott Tristar tanulmány már elárulta a változásokat. A lényeg az, hogy a legújabb műszaki felszereléseket kapja a T6-os, legyen szó LED-es fényszóróról vagy a legújabb generációs fejegységekről, vezetési segédekről (távolságtartó tempomat, koccanásgátló, fáradtságfigyelő, lejtmeneti fékvezérlés, stb.). A motortérben is már a legújabb generációs alu-blokkos 2,0 literes benzin- és dízelmotor kerül. A benzines 150 vagy 204 lóerővel választható (utóbbi csak 7 fokozatú DSG-vel), a dízel négy teljesítménnyel választható: 84, 102, 150 és 204 lóerő. A két gyengébb 5-ös kézi váltóval, a két erősebb 6-os kézi váltóval vagy 7 fokozatú DSG-vel kérhető, 150 lóerős teljesítmény felett elérhető az összkerékhajtás.

Már a T6-os vonásait viseli magán a Tristar tanulmány Már a T6-os vonásait viseli magán a Tristar tanulmány

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!