Európában 2012 szeptemberében indul a Mercedes E 300 BlueTec nevű hibrid forgalmazása, amelynél a 2,1 literes biturbó-dízelt egészítik ki egy elektromotorral. Az Egyesült Államokban a dízel helyett benzin-elektromos hibridet kínálnak majd E 400 Hybrid néven, utóbbit hivatalosan nem fogják forgalmazni mifelénk.

Nem kell ezen sokat bánkódni, az E 300 BlueTec 109 g/km-es CO2-kibocsájtásával minden helyen a legmagasabb adókedvezmény-kategóriába tartozik, ahol ez számít. A 201 lóerős dízelmotorhoz egy 27 lóerős/250 Nm-es elektromotort párosítanak, a 0,8 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor segítségével önerőből alig 1 km-t tud megtenni az autó elektromos üzemmódban.

Az E 400 Hybrid ugyanezt az elektromotort kapja, itt azonban a 3,5 literes benzines V6-os a belső égésű erőforrás. Ennek nincs európai ciklus szerint mért szabványos fogyasztása, az USA előírások szerinti teszten 32,4 mpg fogyasztást ér el a Detroitban bemutatkozó hibrid E-osztály.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!