A szem- és fültanúk elmondása szerint az 1000 lóerős Dodge Viper Venom a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt a kijevi Szevasztopol Hősei utcán május 18-án este fél körül, amikor egy másik autó elévágott.

Fotó: Valery Chekanyuk Fotó: Valery Chekanyuk

A Dodge vezetője elkapta a kormányt és elveszítette uralmát a sportkocsi felett, a 180 fokban megpördülő jármű egy parkoló Skodának ütközött, majd egyújabb 360 fokos fordulatot követően egy Kia Ceedet is összetört, mielőtt egy fának ütközve megállt volna. A balesetben csak a Dodge Viper vezetője sérült meg, saját maga szállt ki az autóból, a mentő inkább csak elővigyázatosságból – belső sérülésektől tartottak az orvosok – szállították kórházba, egyébként csak anyagi kár keletkezett.

A mintegy félmillió USA-dollára taksált értékű tuningolt Dodge Viper totálkáros lett, az állítólag elé vágott autó elhajtott a helyszínről. A rendőrség megkezdte a nyomozást, volt-e egyáltalán a sportkocsi elé hajtó autó, és annak a kiderítése is komoly számításokat igényel, hogy kiderítsék, milyen gyorsan hajtott a baleset előtt az 1000 lóerős Viper.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!