A Shenzen BYD Daimler New Technology Co Ltd kifejezetten elektromos autók fejlesztésére és gyártására jött létre még 2010-ben, 50:50 százalékos tulajdonosi részesedéssel a kínai és a német partner között. Az első autó áprilisban mutatkozik be, egy évvel később már indul is a sorozatgyártás.

Egyelőre nem tudni, milyen autó is lesz a BYD-Daimler első közös alkotása, csak annyi ismert, hogy a sorozatgyártású változat majd 2013 áprilisában mutatkozik be, állítólag már a beszállítókat is kiválasztották. A BYD az akkumulátorokat és a hajtómotort szállítja, a Daimler az elektromos-autó technológiáit és az aktív/passzív biztonsági rendszereit adja bele a közösbe, és magától értetődően a Mercedes szigorú minőségi követelményeinek kell majd megfelelnie az újdonságnak – a félreértések elkerülése végett egy saját márkát hoznak majd létre az autó számára, amelyet az adott formában csak Kínában fognak forgalmazni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!