Hivatalosan ugyan még nem nevezték meg a New Yorki Autószalonon bemutatkozó Lexus LF-Gh tanulmányt a Lexus GS utódának, de ha abból indulunk ki, hogy a luxusmárka középső modelljének új generációjának sorozatgyártását még az idén meg akarják kezdeni, nagyot nem tévedhetünk.

Széltében-hosszában öt centivel gyarapodik a karosszéria, a tengelytávolság változatlan; ennek ellenére a korábbinál tágasabb utasteret ígér a japán cég, ami a konkurencia méreteinek ismeretében rá is fér már az autóra.

Hibrid hajtású lesz a tanulmány - a szériaváltozatba az LF-A V10-es benzinese is bekerül majd Hibrid hajtású lesz a tanulmány – a szériaváltozatba az LF-A V10-es benzinese is bekerül majd

Az első ránézésre kissé kaotikus megjelenésnek megvan a maga oka: a Lexus LF-A szuperautót szerették volna megidézni a tervezők a homokóra alakú hűtőráccsal, a LED-es fényszórókkal és különleges formájú hátsó lámpákkal. Mindennek oka, hogy noha a tanulmány nem részletezett hibrid hajtást kap, de a remélhetőleg még az idén gyártásba kerülő Lexus GS-hez elérhető lesz majd az LF-A V10-es  motorja, 550 lóerős teljesítménnyel.

Tágasabb utasteret ígérnek változatlan tengelytávolság mellett - varázslatot hajtanak végre a Lexus GS esetén Tágasabb utasteret ígérnek változatlan tengelytávolság mellett – varázslatot hajtanak végre a Lexus GS esetén

Április 22-én mutatják be a tanulmányt a New Yorki Autószalonon, akkor remélhetőleg majd további részleteket ismerhetünk meg a Lexus LF-Gh tanulmányról, például képet kapunk majd a belsejéről is, amelyről jelenleg csak részleteket ismerünk.