Aaaa volt a mottója a Mercedes A-osztály hazai megérkezésének, amivel minden bizonnyal a Gyalog galopp című moziklasszikusra utaltak, amelyben szerepel egy vár, aminek a neve Aaaa… Fiataloknak szánt autóról van szó, úgyhogy ez nem lehet véletlen.

A legolcsóbb Mercedes A-osztályért 6 824 000 forintot kell fizetni, amiért a 122 lóerős, 1,6 literes benzines turbómotorral szerelt A180 BlueEFFICIENCY-t adják, ötajtós karosszériával. Három felszereltség van, az Urban, Style és AMG-Sport, ezen felül Night, Exclusiv és AMG Exclusiv design-csomagok segítségével lehet még egyedibbé tenni a belsőt.

A Mercedes A-osztály csak a németországi Raststattban készül, de hamarosan megismerhetjük majd a kompakt modellcsalád harmadik tagját, a CLA négyajtós kupét. Az A-osztály közeli rokona lesz műszaki szempontból a sportváltozat, és csak Kecskeméten fogják gyártani. Ezt követően jön majd a Mercedes kompakt szabadidő-autója, és lesz még egy ötödik modellváltozat is, amiről egyelőre semmit nem tudni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!