Fotó: Gémesi Balázs

A hagyományőrző rendezvényt immár negyedik alkalommal szervezte meg Farkas Gábor és Farkas László.
– A szántóverseny és veterán gépkiállítás célja évről évre az, hogy a még meglévő hagyományokat őrizzük és minél szélesebb körben bemutassuk a paraszti munka világát.

– Nagyon örülünk, hogy idén is sokan érkeztek a programra, a látogatók között pedig rengeteg fiatal érdeklődővel találkoztunk – mondta Farkas Gábor, az esemény egyik szervezője, aki egyébként rendszeresen indul szántóversenyeken, többszörös magyar bajnok, sőt világbajnokságokon is szerepelt már.

Idén tizennyolcan neveztek be a kiséri szántóversenyre, ahol három kategóriában dübörögtek a traktorok. A veterán kategória győztese Fajka Béla (Törtel), a kiságyeke kategóriában Farkas Máté (Jászkisér), a nagy-ágyeke csoportban pedig Fodor Tamás (Jászkisér) lett a győztes. Farkas Gábor fia, Farkas Máté volt a legfiatalabb szántó a maga tizenhat évével.

A szántóversenyt számos szakmai program színesítette, így például volt talajművelési-, kézi aratás-, cséplési és lovas szántó bemutató, valamint traktoros ügyességi verseny. A veterán gépkiállítást Farkas László, a jászkiséri gépmúzeum létrehozója szervezte. A rendezvény közösségi eseménnyé vált, amit ezúttal is kulturális műsor és gyermekprogramok színesítettek.