Hivatalosan csődvédelem alatt áll a német Gumpert sportkocsi-gyár, de a kirendelt csődbiztos szerint csak idő kérdése hogy aláírják a szerződést egy befektetővel, így nem csoda, hogy a németek nem álltak le új modelljük fejlesztésével.

A Genfi Autószalonon még tanulmányként volt jelen a Touring Superleggera karosszériaépítő standján az új modelljük, a Tornante elnevezésű gép, most pedig itt vannak a hivatalos bemutató előtt megjelent képek a végleges változatról. Egyszerűbb lett a LED-es hátsó lámpák kialakítása, és elöl is módosították a fényszóró valamint az első lökhárító megjelenését.

Az Apollo-nál jóval nagyobb méretű (100 mm-rel magasabb, 150 mm-rel hosszabb) autó 100-150 kg-mal nehezebb is lesz a spártai szuperautónál, cserébe légkondi is lesz benne, meg egyéb kényelmi extrák is. Továbbra is az Auditól veszik az erőforrást, a 4,0 literes lökettérfogatú, Győrben gyártott biturbó V8-as jelen állapotában 690 lóerős. A végsebesség meghaladja a 300 km/órás tempót, egyéb számok még nem ismertek az autóról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért