Korábban már közöltünk kémfotót a Suzuki legújabb minimálautójáról, a Maruti 800-ast váltó miniről, most azonban a gyárban, mindenféle álcázás nélkül sikerült lefényképezni az újdonságot, amelynek sorozatgyártása az év vége felé indulhat meg, de várhatóan majd a Suzuki új óriás-autógyárában is készül majd.

Jól látszik, hogy tényleg a törvények által megkövetelt minimumot kapja az alapváltozat, külső visszapillantó tükör csak a vezetőnek – Indiában ez ugye a jobb oldalt jelenti – jutott, és még a műanyag dísztárcsa se lesz magától értetődő. Fontos új elem még, hogy nem csak a korábban már említett, 0,8 és 1,0 literes háromhengeres benzinesekkel lesz majd megvásárolható az autó, de 2015 után már dízelt is kínálnak hozzá.

Japánban most folyik az új, az 1,25 literes dízel csonkolásával készülő háromhengeres fejlesztése (hasonló módszerrel dolgozik a Chevrolet is, de a Suzuki saját maga végzi az átalakítást) erőforrás, amelynek a közúti tesztelése a hírek szerint valamikor jövőre indul majd meg Indiában. A 3 l/100 km körüli átlagfogyasztást biztosító, 40-50 lóerős dízelmotor nem csak az új Maruti 800-asban, de az Alto utódában is megjelenik majd. Egyelőre azonban csak Indiában, hiszen nem tervezik az Euro 4-es szintnél tisztább üzemű változat elkészítését a magas költségek miatt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!