Ahelyett, hogy kihasználnák az emberi pilóta nélkülözéséből eredő előnyöket, azaz sokkal kisebb és jobb tömegeloszlású lehetne a versenyautó, a Roborace nevű, jelenleg szerveződő versenysorozat ötletgazdái egy olyan prototípust készítettek DevBot néven, amelyben még ott van az ember fogadására alkalmas vezetőfülke is.

Azért van ez távirányítás helyett, mert a rengeteg érzékelő adatait annak függvényében akarják majd kielemezni a tesztelések során, amit az autót vezető vagy épp csak a fedélzeten tartózkodó nagy tapasztalatokkal rendelkező versenyző mond majd. A kilenc hónap alatt megépített DevBot már most is képes az autonóm közlekedésre, de a tényleges versenytempó eléréséhez szükség van még a finomhangolásra. A Roborace bajnokságra benevezett csapatok egyaránt hozzáférnek majd az adatokhoz és a visszajelzésekhez, és a tervek szerint a jövő év elején a Formula E világbajnokság betétfutamaként már kezdetét is veszi majd az önvezető járművek versenysorozata.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!