A Monaco Yacht Show nevű seregszemlén debütált az Aston Martin AM37 típusjelű motorcsónak, ami a brit manufaktúra első vízi járműve – amit a Quintessence Yachts nevű céggel közösen alkottak meg. Rögtön két változata van, az AM37S-nél két darab, egyenként 520 lóerős Mercury hajómotor repíti a gépet akár 50 csomó (92 km/h) sebességgel. Az egyszerűen AM37-es típusjelzésű alapváltozatnál 45 csomó (82 km/h) a csúcssebesség, itt két darab 430 lóerős benzines vagy két darab 370 lóerős dízel Mercury csónakmotor hajt.

AM 37
A hajótest különlegessége az egy darab, hatalmas méretű üvegből készült hajlított szélvédő, illetve az, hogy gombnyomásra előbújó fedéllel lehet lezárni a kabint – a karbonból készített fedelek a hátsó részből bújnak elő. Napfény elleni védelemnek van egy szintén gombnyomásra felnyíló vászontető.

AM 37
Magától értetődően a legújabb szórakoztatóelektronikai és navigációs berendezések is ott vannak a fedélzeten, a kabinban légkondicionáló, nagy méretű ágy, mellékhelyiség, kávégép és mikrohullámú sütő szolgálta az utasok kényelmét.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!