A marketingre hagyományosan rengeteg pénzt költő Red Bull cég világszerte készít egyedi rendezvényautókat, amelyek során a legújabbat a dél-afrikai részleg megrendelésére építették meg egy Land Rover Defender 130-as alvázán.

Dél-Afrikában nagy hagyománya van a különféle tömegoszlató páncélozott járműveknek, ezeknek a stílusát idézi a névtelen újdonság is. Annyi az eltérés, hogy nem nagy méretű sík lemezekből, hanem sok apróbb darabból állították össze a karosszériát, mert itt most fontosabb szempont volt a látvány a praktikumnál. Különben is, amíg a DJ jó zenét játszik, nem lesz szükség a páncélzat gyakorlati tesztelésére.

Nemzetközi munka eredménye az új Red Bull rendezvényautó, a karosszériát jórészt Ausztriában készítették, a végső összeszerelésre már Dél-Afrikába került sor. A jármű tetejére került a DJ-pult, a hangszórók és a monitor, de külső technikai eszközök vezérlésére is képes az elektronika. Azért választották egyébként a Land Rover alapot az építéshez, mert strandpartikhoz és a városoktól távol, esetleg nehezen megközelíthető helyszíneken is bevetik majd az újdonságot, és ehhez szükséges a jó terepjáró-képesség.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!