Tavaly a Volkswagen, Audi és Bentley márkák 32 típusának a forgalmazását tiltotta meg a dél-koreai Környezetvédelmi Minisztérium, és 17,8 milliárd wonos (4,37 milliárd Ft) büntetést szabott ki a károsanyag- és zajkibocsájtási mérések meghamisítása miatt. Most pedig újabb gyártókról és típusokról derült ki, hogy azokkal trükköztek a forgalmazóik, a BMW, a Nissan, az Infiniti és a Porsche érintett a mostani körben.

A BMW az X5 M típusnál, a Nissan a dízelmotoros Qashqai, az Infiniti a Q50-es modellnél, a Porsche pedig a Macan S Diesel, Cayman SE Hybrid és Turbo, 918 Spyder, Cayman GTS, 911 GT3 és Panamera SE típusoknál hamisította meg a hivatalos mérési eredményeket. A BMW és a Nissan (Infiniti) képviselői megígérték, hogy újratesztelik az érintett autókat, a Porsche helyi szóvivője egyelőre nem kívánta kommentálni az ügyet. Az érintett típusokból 4523 darabot helyeztek forgalomba, ezek miatt a forgalmazókra összesen 7,17 milliárd won (1,76 milliárd Ft) büntetést szabtak ki.
delkorea2
A TDI-botrány  kapcsán egyébként Dél-Korea a Volkswagen öt korábbi és jelenlegi helyi vezetője ellen akar büntetőjogi feljelentést tenni, ezen kívül további 37,3 milliárd won-os (9,15 milliárd Ft) büntetést akarnak kivetni azért, mert hamis károsanyag-kibocsájtási értékekkel hirdette termékeit a német konszern. Ez utóbbi eljárás még folyamatban van.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!