Egy quadnál elengedhetetlen a pótkerék, hiszen terepjáráskor nem csak a futófelület, de gyakran az oldalfal is erősen igénybe van véve, például egy sziklának dörzsölődik. A nagy ütések miatt is könnyen károsodik a köpeny, a szálszakadt abroncsot meg cserélni kell. Mindez nem probléma a Polaris által a hadsereg számára kifejlesztett TerrainArmor abroncsokkal, amelyhez már civilek is hozzájuthatnak.

A Polaris Sportsman WV850 H.O. típusjelzésű quad lényegében az MV850-es katonai jármű egyszerűbb kivitele, amelynél azonban megtartották a speciális kerekeket. Nem tömlőbe zárt légnyomás, hanem méhsejt-mintájú gumiváz tartja a futófelületet, oldalfal hiányában sokkal kevésbé érzékeny a sérülésekre az abroncs, és a nyomásvesztés se fenyeget.

A WV850 H.O. elsősorban munkagép, 680 kg-ot vontathat és egy 1,5 tonnás csörlő is van a fedélzeten, a csomagtartót 272 kg-mal lehet terhelni. A normál modellekhez képest nagyobb a hűtőkapacitás is, ahogy a 45 literes benzintank is extra méretű. Mindezért 14 999 dollárt kér a Polaris, és állítása szerint csak limitált darabszámban lesz majd elérhető ez a különleges jármű.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!