Nem sikerült megegyeznie a Manganese Bronze Holdingnak a hitelező bankokkal adósságainak átütemezéséről, ezért csődvédelmet kértek október 22-én. Több problémás eset vezetett idáig.

Az utolsó cseppet az jelentette, hogy egy meg nem nevezett kínai beszállító (a főrészvényes a Volvo Cars-t birtokló kínai Geely) hibás kormányalkatrészeket szállított, amelyek miatt visszahívást kellett elrendelnie a cégnek, és felfüggesztenie már elkészült autók kiszállítását. Ennél jobban befolyásolta a bankok magatartását az a tény, hogy a cég 2010-es és 2011-es eredménybeszámolójában 4,3 millió fontos (kb. 1,5 milliárd forint) hibát vétettek, és „véletlenül” úgy, hogy ezek javították az eredményeket. A Manganese Bronze Holding az idei év első hat hónapjában 1081 autót értékesített, és ez idő alatt 3,6 millió fontos veszteséget realizált. A Geelyt egyébként nagyjából hidegen hagyja, mi történik a brit céggel, hiszen 2010 óta Kínában is gyártják a taxikat, és ezen az sem változtat, ha netán megszűnik az eredeti vállalkozás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!