A kínai Qoros ugyan visszavonulót fújt az európai piacról, de azért szerepel a tervei között egy kompakt kabrió kifejlesztése – az eddigi információk alapján kétajtós, lépcsős hátú lesz a vászontetős autó, ehhez képest a gyári csapatépítő tréningen most egy négyajtós kabriót, vagyis annak látszó tárgyat mutattak be.

Nem nagyon gondolkoztak sokat a megvalósításon, egyszerűen lefűrészelték egy ötajtós Qoros 3-as tetejét. Csoda, hogy nem robban ki a helyéről a szélvédő, hiszen nincs összeköttetése a két A oszlopnak, és egyébként se merevítették ki a karosszériát. Tető sincs, egyszerű fedéllel borítják a csomagtér fölötti részt, az itt elhelyezett műanyagkróm díszcsík ráadásul sokkal szélesebb annál, ami az ablakok alsó peremén fut végig.

A kocsi elején matrica segítségével hatalmas méretű krómmal keretezett hűtőrácsot helyeztek el, de a leginkább kínos részlet az első ajtókon elhelyezett légkiömlő – talán a lábszag ellen küzdenek ezzel az extra szellőzéssel? Az utastérben egyébként narancs színű betétek és fehér csővel feldobott fekete bőrkárpittal tud többet a 3-asnál a Qoros 6-os, amelynek sorozatgyártása szerencsére nincs esély.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!