Még 2010-ben indította a pert a Delta Cars nevű cég, amely 2007. júniusában kapta meg a BMW márka képviseletének jogát Hyderabad városában, és a német cég 2009. december 31-ével nem hosszabbította meg a kereskedői szerződését. Ezt követően sokkal rosszabb feltételekkel kellett törlesztenie a BMW által korábban megkövetelt raktárkészlet finanszírozását, ami a felperes szerint komoly anyagi veszteséget okozott neki. Még 2010-ben elindították a pert, de annak folytatását felfüggesztették. Utóbbinak járt le most a határideje, és az igazságszolgáltatási gépezet működésbe lépett.

A rendőrség múlt csütörtökön Gurgaonból állította elő Stefan David Schlipf-et, a BMW Financial Services elnök-vezérigazgatóját, és hivatalosan letartóztatta. A bíróság ezt követően óvadék ellenében szabadlábra bocsájtotta a német üzletembert, akinek minden hónap elsején jelentkeznie kell a rendőrségen, és egyébként is válaszolnia kell a nyomozó hatóságok kérdéseire.

A legszebb az egészben, hogy Schlipf úr a kérdéses időben, azaz 2007-2009 között a BMW müncheni központjában dolgozott, még áttételesen se volt köze az indiai üzletmenethez, csak 2013 április 14-én kapta meg jelenlegi pozícióját. Valószínűleg azért tartóztatták le, mert a periratban nem személyt, hanem pozíciót jelöltek meg, ennek megfelelően a rendőrségnek se volt más választása, mint az aktuálisan a munkakört ellátó ember letartóztatása. A BMW Group India márkakereskedőinek szervezete egyöntetűen kiállt a BMW Financial Services vezetője mellett, és persze a BMW India is minden szükséges jogi lépést megtesz a helyzet tisztázása érdekében. Valószínűleg azért kerülhetett sor a német üzletember rabosítására, mert a BMW ügyvédei megfeledkeztek a felfüggesztés lejáró határidőről, és nem tették meg időben a szükséges lépéseket a helyzet tisztázására.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!