Keresték volna a vásárlók azt az autót, amely tökéletesen helyettesíteni tudta volna az első Seat Toledót, de nem találták meg. Helyette a spanyol márka lépcsős hátú autót, később meg – több végződéssel, de lényegében egy darab – egyterűt kínált azoknak, akiknek egy elfogadható méretű és jól pakolható autó kellett. Azonban most újra itt a nagyra nőtt kompakt Seat, a Toledo.

Még az idei évben megindul a Genfben csak tanulmányként kiállított autó sorozatgyártása, a forgalmazás azonban csak 2013-ban indul meg Európa-szerte. A 4480 mm hosszú, 2,6 méter tengelytávolságú autó hatalmas méretű csomagtérajtaján át lehet hozzáférni a már alaphelyzetben is 500 literes raktérhez, amely természetesen pár mozdulattal tovább bővíthető.

Ahogy azt se tudjuk, hogy a tanulmányba milyen motort szereltek, úgy a majdani szériaváltozat választékáról sincsenek információink. Az új TDI és az alu-blokkos TSI motorok pontos teljesítménye még nem ismert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!