Tényleg mindent megtesz a PSA konszern adósságának leépítésére, azon felül, hogy stratégiai együttműködési szerződést kötött a GM-mel, felfüggesztette a Peugeot versenysport-szereplését, és még a székhelyét és eladta, most a családi ékszerek következnek. Az RM Auctions árverésén keresnek új tulajdonost a második Peugeot 908 HDi versenyautónak, amelyet az LMP1-es kategóriában indítottak.

A típus 2007-ben kezdte pályafutását, a becslések szerint 700 lóerős/1200 Nm nyomatékú V12-es dízelmotorral szerelt autó a 2009-es szezonban megnyerte a monzai, silverstonei és spai futamot is, és természetesen ott volt a Le Mans-i 24 óráson is.

A becslések szerint 1,5-1,8 millió euró környékén kerül majd új tulajdonosához a versenyautó, a Peugeot azt is vállalja, hogy három éven keresztül műszaki támogatást is ad az autóhoz – természetesen a mindig aktuális árlista alapján.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!