Kifejezetten azokat a családokat célozza új Lodgy nevű modelljével a Dacia, akik mostanáig csak használt egyterű vásárlásába tudtak gondolkozni. Nekik készül a Scénic alapján a kompakt egyterű, amelyre három év garanciát vállalnak. A Prost családnál kicsit más a helyzet, az egykori F1 pilóta és világbajnok Alain és fiat, Nicolas Prost egy-egy Lodgy jégautóval versenyez a francia bajnokságban.

A Dusterhez hasonlóan a Lodgy formája is már karakteres, nem csak az olcsóságra törekedtek a lemezruha szabásakor. Az autó hossza 4,5 méter, alaphelyzetben két üléssor (5 személyes) található benne, de lehet harmadik sort is kérni. Jelen pillanatban nem tudjuk, hogy a Logan MCV-hez hasonlóan teljes értékű-e a két hátsó ülés, vagy csak gyermekek számára ajánlott a használatuk.

A Genfi Autószalonon ismerhetjük majd meg kívül-belül az új Dacia Lodgy-t, a motorkínálatról akkor lesznek majd információink.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!