Kicsit furcsa helyzetet teremt, hogy miközben a Lotus autógyár épp vissza szeretné szerezni Tony Fernandes-től a Team Lotus nevet, mondván csak egy igazi Lotus létezik, addig az anyacég, a Proton autógyár Kínában mindenféle autóra ráaggatja ezt a nevet.

Mostanáig Youngman Europestar néven próbálkoztak a maláj autók forgalmazásával Kínában, de ez nem igazán jött be az embereknek. Az idei Sanghaji Autószalonon új néven mutatkoztak be a jó ismert Proton autók, a Persona és a Gen2 Youngman Lotus L3 néven folytatja pályafutását, a hamarosan sorozatgyártásba kerülő új autó pedig Youngman Lotus L5 néven kerül majd a szalonokba. Utóbbi egyébként műszakilag megegyezik az L3-assal, csak nagyobb és lépcsős hátú karosszériát rajzoltak neki. Az autókról a www.youngmanlotus.com weboldalon lehet többet megtudni – de csak kínaiul.

A kínai Youngman europestar márka a jövőben Youngman Lotus néven forgalmazza autóit - amik a Proton típusai A kínai Youngman europestar márka a jövőben Youngman Lotus néven forgalmazza autóit – amik a Proton típusai