Egy prémiumgyártó nem hagyhatja figyelmen kívül a vásárlók akaratát, ezért szerepel az Infiniti kínálatában az óriási méretű, alvázas szabadidő-autó. Közeleg a karosszériacsere ideje, a QX80 Monograph elnevezésű tanulmánnyal azt mutatják meg, milyen lesz majd az új generáció.

A forma esetén a legnagyobb változás, hogy közel vízszintes lesz a motorháztető, megszűnik a sárvédőből kidomborodó fényszóró. Nem krómozott, hanem polírozott alumínium díszeket kapott a karosszéria, a vonalvezetésnél szintén vásárlói elvárás alapján úgy dolgoztak a mérnökök, hogy még tényleges fizikai méreténél is nagyobbnak tűnjön az autó. Az első sárvédőkön elhelyezett szellőzőnyílások nem csak díszek, a beburkolt padló miatt azok vezetik el a motortérből a forró levegőt és egyben javítják a légáramot a karosszéria oldala mellett.

Pontos adatot nem árultak el, de bőven 5 méter feletti hosszúságú járműről beszélünk, a hatalmas, 24 colos átmérőjű felnik miatt látjuk arányosnak a megjelenést. A belső térről még nincs fénykép vagy információ azon kívül, hogy a magánrepülőgépek használatához szokott ügyfelek is jól érzik majd magukat ott. Csak jövőre lesz megvásárolható az Infiniti QX80 Monograph szériaváltozata, Európába továbbra se jut majd el hivatalos csatornákon keresztül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!