Még 2003-ban indult az az eljárás, aminek a luxemburgi Európai Bíróság döntése vetett véget. A Suzuki bejegyezte a Swift GTI nevet a német hivatalban, a Volkswagen meg fellebbezett, mondván a GTI név hagyományosan az övék.

A Volkswagen a maga részéről kimerített minden fellebbezési fórumot, azonban nem sikerült meggyőznie a bírákat arról, hogy tényleg övék a GTI név. A döntés indoklásában felsorolják, hogy a Rover, Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Suzuki és a Toyota márka is használja-használta már a GTI nevet, és korábban nem problémázott ezen a Volkswagen. A Gran Turismo Injection ennek megfelelően egy általános elnevezés, amely sportos benzinmotorokat jelöl. A Suzuki tehát bármikor használhatná újra a GTI nevet, igaz, az alternatívaként bevezetett Swift Sport elnevezés is bejött a japánoknak. Ez a bírósági döntés nem befolyásolja a november óta a londoni választott bíróság előtt lévő jogi eljárást, amelyben a Suzuki arra akarja kényszeríteni a Volkswagent, hogy az adja vissza a meghiúsult egyesülés miatt a 20 százalékos részvénycsomagját.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!