Még csak most ünnepelték az első (korábban árverésen jótékonysági céllal elárverezett) Chevrolet Corvette Z06-os kupé elkészültét, a kereskedésekbe csak az év végére érkeznek meg az első példányok, a forgalmazás csak januárban indul. A képeken látható vászontetős változat pár hónap késéssel követi majd a kupét, a második negyedévben adják majd át az első példányokat a tulajdonosaiknak.

Ennek megfelelően per pillanat csak a gyár tulajdonában lévő előszériás autók futnak az utakon, ahogy a képeken látható Z06 Roadster is gyári próbarendszámmal (manufacturers plate) rendelkezik. Vagy inkább rendelkezett, nem lehet autónak nevezni azt a kupacot, ami maradt belőle. Rosszabbul járt, mint a Nürburgringen megsérült Corvette Z06 prototípus.

Michiganben, az I-94-es highwayen következett be a baleset, a forgalom tempójában haladt a kérdéses Corvette, amikor annak sofőrje elvesztette uralmát a kocsi felett – talán egy pocsolyára hajtott, és a széles abroncsok nem tudták kinyomni maguk alól a vizet? Megpördülés közben nekiütközött egy Fordnak a sportkocsi, majd a szalagkorlátot helyettesítő acél szalagok alá fúródott, azok meg szépen lehámozták  műanyag karosszériát a fém vázról. Az anyagi kár jelentős, de személyi sérülésről nincs hír.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!