Az Autogespot oldal lényege, hogy az autórajongók minden érdekes autót lefényképeznek, majd feltöltenek ide. Amikor a PV-Leuven nevű felhasználó találkozott egy, a német JB CarDesign által tuningolt Murciélago roadsterrel, még nem gondolta, hogy milyen látványos lesz a találkozás.

Ráadásul az autó nem egyedül volt, a sor elején egy tréleren egy Countach utazott, és még legalább egy JB tuningos Murciélago volt a konvojban – talán a szuperautó-karbantartásra, javításra, felújításra, tuningolásra és üzemeltetésre szakosodott, több telephellyel is rendelkező vállalkozás indult valami kiállításra? Nem tudjuk.

Csak az biztos, amit a fényképeken látunk. A tréler mögött – valószínűleg így 80 km/órás tempóval – haladó szuperautó a német autópályán először is füstölni kezdett a motortérből, a sofőr még félre tudott húzódni az út jobb szélére, de aztán már el is kezdett lángolni az autó.

Nem tudni, hogy a motortuningnak – a JB-R nevű átalakításnál a megrendelő a gyári 640 helyett kérhetett 715 vagy 750 lóerőt is – van-e köze a tűzhöz, de gyári állapotban meghagyott Lamborghini tulajdonosok is számoltak be olyan tűzről, ami a motortér bal oldalán keletkezett, hasonlóan ahhoz, ami a képeken látható.

Az eredmény egy nagy kupac hamu, hiszen a lángok gyorsan átterjednek a közelben lévő benzintankra, ami jelen esetben valószínűleg majdnem tele is volt. Mire a tűzoltók kiérkeztek, már nem nagyon volt mit menteni. Az nem biztos, hogy megvigasztalja a tulajdonost, hogy milyen látványos képek készültek autójáról…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!