A tavalyi év végén tanulmányozta a következő generációs szabadidő-autóját a Mitsubishi az XR PHEV elnevezésű alkotással, a japán cég mérnökei pedig ezt vették alapul, amikor a Gran Turismo játék készítői megkérték őket egy virtuális raliautó megalkotására.

A karosszériát nem egyszerűen csak leültették, de még tovább gondolták a formát, amelyet a gyár csak „Atletikus Megjelenés”-nek titulál. Csak kétajtós a karosszéria, hatalmas méretű hátsó spoiler termeli a leszorító-erőt, jelentősen kiszélesítették a nyomtávot. Azt nem árulták el, pontosan milyen hajtásláncot találtak ki a virtuális XR PHEV Evolution nevű versenyautónak, csak annyit tudunk, hogy a konnektorról is tölthető hibrid hajtásban egy 8 fokozatú, dupla kuplungos váltó is szerephez jut, és összkerékhajtás is van a fedélzeten.

Az Evo-rajongók meg már azon törik a fejüket, jó hír-e nekik ennek a virtuális versenyautónak a létezése? Egyfelől azt bizonyítja, hogy a Mitsubishi nem feledkezett meg róluk, de a szabadidő-autó karosszériának nem feltétlenül örülnek. A japánok egyébként nemrég bejelentették, hogy egészen 2015 végéig gyártják majd a jelenlegi Evo X-et, hogy a lehető legrövidebb legyen azt az időszak, ami a 2016-ban esedékes Lancer-generációváltás miatt kimarad.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!