Az olasz autógyár 40 éves fennállását ünnepelték meg az F40 nevű szuperautóval, amely még azért is különleges helyen szerepel a Ferrari márka történelmében, mert ez volt az utolsó autó, amelyre maga Enzo Ferrari bólintott rá. Összesen 1311 darabot készítettek belőle, és egy jó állapotú példányért 250-300 millió Ft-ot kell fizetni.

Ennél azért sokkal elérhetőbb, bár hétköznapinak még így se nevezhető a gyár által most piacra dobott modellautó, amelyért 6275 eurót (+szállítás) kell fizetni, azaz 2 millió Ft-ba kerül. Ezért az összegért igazán különleges, 55 centiméter hosszú autót kap az ember. Az 1:8-as méretarányú modellt az Amalgam Model Fine Cars Ltd. készíti a gyár megrendelésére, egy mindössze 199 darabos limitált szériában.

Ezért a pénzért és exkluzivitásért természetesen az eredetinek ha nem is az utolsó csavarig megfelelő, de ahhoz nagyon közeli megjelenést kap a kedves vásárló. Látható a karbonszövet az utastérben, az összes kapcsoló és az alcantara varrása is ott van a műszerfalon. A motortérben a hatalmas közteshűtők hegesztése és lamellái is jól kivehetőek. Valószínűleg nincs értelme most elkezdeni spórolni a nem is olyan kicsi Ferrari F40-esre, hiszen akinek van egy ilyen eredetije, annak jó eséllyel van pénze az 1:8-as méretarányú változatra is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!