Varsányi Zoltán, Magyar Mentőmotor Alapítvány, Kuratóriumi Elnöke elmondta:
„A Magyar Mentőmotor Alapítvány és a japán vállalat hazai képviseletének együttműködése 2009-ben kezdődött, tehát több mint 10 éve dolgozunk közösen. Azt is mondhatnám, hogy ebből a kapcsolatból már sok gyermek született, hiszen 8 mentőmotor is érkezett a Honda Magyarországi Fióktelepének jóvoltából, valamint tavaly márciusban állítottuk rendszerbe a mentőtiszti kocsinkat, ami egy Honda CR-V. Nyilván ezek a járművek a hosszú évek során kialakult jó együttműködés következtében kerültek hozzánk, mellyel sikerült megvalósítanunk, hogy egy folyamatosan frissülő és mindig nagyon modern járműparkkal biztonságosan, gyorsan dolgozhassunk. Reméljük, hogy a következő évtizedekben ez a kapcsolat továbbra is fennmarad.
A járványügyi helyzetben új igényeket és új feladatokat kell kiszolgálnunk és ellátnunk, és ahhoz, hogy ezeket maximálisan teljesíteni tudjuk, segítségre van szükségünk. A Honda Hungary ahogy eddig is, most is, mellénk állt és a rendelkezésünkre bocsátotta márciusig ezt a szuper hibrid meghajtású Jazz-t, amivel a téli időszakban fogjuk végezni azt a munkát, amit most jelenleg még szintén Honda motorok hátán végzünk.”

Smudla István, a Honda Central Europe autóértékesítési vezetője és magyar piacért felelős igazgatója hozzáfűzte:
„A Honda mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a lehető legnagyobb segítséget nyújtsa az embereknek, az emberiségnek. A COVID-19 okozta első és jelen pillanatban is zajló második hulláma mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból egyaránt nehéz helyzetbe sodorta országunkat, a legnagyobb terhet pedig egyértelműen az egészségügyi dolgozók, viselték, viselik. Elismerésre méltó az a kitartás és áldozatkészség, amivel munkájukat végzik.
A Magyar Mentőmotor Alapítvány, melyet évek óta támogatunk, szeptembertől – többek között – a levett COVID-19 minták laborba szállítását végzi, melyet a mintavételek megnövekedett száma indokol. Az új rendszer szerint, a mintavételt végző autó nem utazik be a központba az anyagot leadni, hanem azt átadja egy érkező mentőmotornak. A motoros pedig a nap folyamán folyamatosan járja az egyes átvételi pontok és a központ közötti utat, de a hűvösebb, majd a téli idő beálltával sajnos hatékonyan, motoron ezt a tevékenységet nem tudják végezni.
Egy olyan alacsony üzemanyag-fogyasztású és károsanyag-kibocsátású autót bocsátottunk az alapítvány rendelkezésére, amely nagy hellyel rendelkezik és bírja a napi 10-12 órányi szünet nélküli terhelést. Remélem, hogy a mai napon átadott Honda Jazz e:HEV-vel mi is hozzájárulhatunk a könnyebb, gyorsabb, hatékonyabb gyógyításhoz, és Soichiro Honda szellemiségéhez hűen egy kicsit jobbá tehetjük a világot.”