A finn Tekniikan Maalima nevű újság most ünnepli 60 éves születésnapját, és ez alkalomból megkérdezték az olvasókat, hogy milyen célra adományozzanak egy autót. A visszajelzések többsége a közlekedési rendőrséget jelölte meg, így ők kapták az autót.

Ez után még a megfelelő autót is meg kellett találni, hiszen gyors autóra volt szükség, olyanra, amely téli útviszonyok között is képes eljutni a céljához, és persze a kor elvárásainak megfelelően takarékos is egyben. Végül személyesen a kiadó elnöke döntött, miszerint egy Mercedes CLS Shooting Brake 350 CDI 4Matic-ra esett a választás.

Most készült el az autó felkészítése a rendőrségi feladatokra, ami nem csak a megjelenés módosítását jelenti, de az elektromos rendszert is komolyan átépítették. Például a hátsó szélvédőn keresztül mérő radar is került az autóba, de előrefelé is képes a sebességmérésre a jármű, amely természetesen a legmodernebb kommunikációs eszközökkel is rendelkezik.

Természetesen a rendőrség népszerűsítésére is használni fogják majd a különleges járőrautót, de annak feladata elsősorban a tényleges szolgálat lesz, azaz a Finnországban közlekedők ellenőrzése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!