chrono1Immár ötödik alkalommal találkoznak Székesfehérváron a Chrono Classic futam résztvevői szeptember 24-én, reggel 7:30 órától érkeznek az ország minden szegletéből a makulátlan állapotban lévő oldtimerek az Alba Pláza mellé. Aki nem csak az autókra kíváncsi, a szomszédos Mangalica Fesztivál standjainál jó alkalom nyílik beszerezni néhány finomságot. A rajt az Országalma mellett felállított rajtkapu alatt zajlik majd 9:15-től.
chrono2
A Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának utolsó előtti futama, ahol a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók nem csak kiállításszerűen láthatók, hanem működés közben hallhatóak, „érezhetőek”. Az idei évben megújult útvonal vár a résztvevőkre. A díszes fehérvári start után Fejér és Tolna megye útjait érintve kanyarodnak az autók a somogyi dombok felé, hogy Kaposvár főterén tölthessék ebédidejüket. A megyeszékhely környékén még kalandoznak egy kicsit, Alsóbogáton egy rövid kastélylátogatás és koradélután pedig Balatonlellén a befutó vár mindenkire.
chrono3
A túra keretein belül zajló verseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek mindenütt előírt időpontokat, átlagidőket és – sebességeket kell a KRESZ szerint betartaniuk. Az autóban ülő páros – vezető és navigátor – tökéletes összhangban kell együttműködjenek egymással, az autóval, és mechanikus stopperórájukkal; hiszen az ügyességi szakaszokon az előírt szintidőt századmásodperc pontossággal kell teljesíteniük! Minden századnyi eltérés (akár korábban, akár később érkeznek a feladat végéhez az előírtnál) egy hibapontot jelent – a győztes pedig az lesz, aki a nap során a legkevesebbet gyűjti be ezekből. A sportélmény mellett a fő cél egy kellemes autózás az ország egyik legszebb vidékén, csodás környezetben.
chrono4
A túrán sokféle márka képviselteti magát a különböző kategóriákban, ma is létező, de letűnt márkák is szerepelnek a rajtlistán 1954-tól 1992-ig: Alfa Romeo, Austin Helaley, BMW, Chevrolet, Citroën, Dodge, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Lancia, Lincoln, Mercedes-Benz, MG, NSU, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Triumph, VAZ, Volkswagen és Volvo is lesz az indulók között. Jellemző a hazai versenyek színvonalára, hogy több osztrák és cseh párosok is vállalták a hosszú utazást a túra kedvéért tovább színesítve a mezőnyt.
chrono5
Bővebb információt, rajtlistát a verseny hivatalos weboldalán lehet találni: www.chronoclassic.hu

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!