Kifejezetten nagy méretű flottavásárlóknak szánja a Ford az F-150-es pickupnak a Special Service Vehicle változatát, amely a nyújtott és dupla fülkés karosszériával, az XL (alap) felszereltség alapján, abból is kispórolva néhány elemet.

Például az utastér padlóján nem szőnyeg, hanem műbőrből készült borítás található, ezen kívül a hátsó üléspadot is műbőrből készült darabra cserélik; ezeknek a változtatások a célja, hogy könnyen takarítható legyen a belső tér, például ha a rendőrautó hátuljában lévő ittas ember elhányja magát (a rendőrautó válaszfala védi az első sort), azt követően egyszerűen, szinte „slauggal” tisztítható a belső.

A háromszemélyes hátsó pad helyett kérhető olyan, amiben nincs középső üléshely (a 40/20/40 arányú támla közepét kihagyják) annak érdekében, hogy speciális tartókat helyezzenek ott el. Alapáron nagyobb teljesítményű generátort kap az F-150 SSV, olyat, ami alapjáraton üzemelő motornál is képes hosszú távon energiával ellátni a fedélzeti berendezéseket. De gyárilag olyan speciális belső is kérhető, mint a rendőrkutya szállítására szolgáló ketrec a hátsó ülések helyén. Hátsó- vagy összkerékhajtással, a 3,5 literes V6-os EcoBoost vagy az 5,0 literes V8-as szívómotorral kérhető a Ford F-150 Special Service Vehicle.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!