Idén teljesen új versenyautók állnak rajthoz a Deutsche Tourenwagen Masters versenysorozatban, ebből az alkalomból a felvezetőautót biztosító Mercedes is lépett: egy C 63 AMG Black Series gondoskodik a biztonságos körözésről.

A motorhoz nem nyúltak, a 6,2 literes szívó V8-as 517 lóerős teljesítményével 4,2 másodperces 100-as sprintet és 300 km/órás végsebességet biztosít – ez elég a versenyautók tempójához. Mivel azonban nem kell közútra mennie az autónak, a katalizátorokat kidobták a kipufogórendszerből. A rend kedvéért megkapta a vezérelt zárású hátsó differenciálművet tartalmazó AMG Track csomagot is az autó, meg az extra tapadást biztosító szárnyakat a karbon csomag részeként.

A versenyülésekhez négypontos biztonsági övek tartoznak (opció az utcai autónál), és természetesen az utasülésen utazó ember keze ügyében rádió, zárt láncú TV berendezés és a fényhíd vezérlője is megtalálható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!