Sokak fantáziáját megmozgatja a Bugatti Veyron, azonban csak kevesen engedhetik meg maguknak a francia szuperautót. Ezen után nem csoda, hogy sokan építenek utánzatot, korábban mutattunk már Honda Civicből és Ford Mondeóból készített utánzatot is.

Most pedig itt van a Suzuki Swiftből épített darab, amelyet Indiában követtek el. Az Sf Carz the Custom Car Designers névre hallgató Hyderabadban működő műhely tagjai egy Maruti Esteem, azaz egy Suzuki Swift Sedant (tudják, az ötajtóssal ellentétben ez alatt van kanyarstabilizátor) áldoztak fel annak érdekében, hogy elkészüljön a nagy mű. A donor autó a szélvédőről ismerhető fel egyedül, egyébként teljesen kicserélték a felépítményt.

Persze az arányok nem tökéletesek, és a Swifthez képest sokkal nagyobb kerekek ellenére is terepjárónak néz ki a végeredmény. A legszebb, hogy az ülések mögött ott látjuk a 16 hengeres erőforrás burkolatát, azonban ez csak álca, a gépet a gyári 1,3 literes, 85 lóerős motor hajtja, az első kerekeken keresztül.

Nehéz eldönteni, hogy szeressük, vagy utáljuk-e az alkotást. Látszik, hogy odafigyeltek a részletekre, és a lehető legjobbat igyekezték kihozni az adottságokból, de hát mégiscsak egy Suzuki Swift van a szépen meghajlított lemezek alatt. Nem is beszélve a hátsó felniken keresztül megpillantható, villantósárgára fényezett fékdobokról…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!