Magánpilóta képzés (Private Pilot Licence – PPL) indul a Zsigmond Király Egyetemen (ZSKE) április közepétől. A világszerte elfogadott alap licenszhez szükséges elméleti tudást Budapesten először egyetemi keretek között sajátíthatják el a jelentkezők, a repülési tapasztalatot pedig a ZSKE partnerének, az AIRWIN oktató pilótáinak segítségével szerezhetik meg. A négy hetes, előképzettséget nem igénylő, hétvégi tanfolyam a ZSKE megújuló képzési kínálatának része, amely versenyképes és korszerű ismereteket biztosít a hallgatók számára.  

Lenyűgöző élmény a levegőbe emelkedni, és onnan szemlélni a világot, így kevés izgalmasabb szakma létezik a világon, mint pilótának lenni. Ez válik most gyakorlatilag bárki számára elérhetővé a Zsigmond Király Egyetem (ZSKE) 2018. április 20-án induló magánpilóta képzésével. Budapesten egyedül a ZSKE-n érhető el egyetemi keretek között a 110 órás elméleti, illetve a 45 órás gyakorlati magánpilóta képzés, amelynek végén a pályaválasztás előtt álló fiatalok, a repülés iránt érdeklődők vagy az új hobbira vágyó hallgatók világszerte elismert Magánpilóta Jogosítványt (PPL) szerezhetnek.

A ZSKE most induló képzése mindössze néhány hét alatt biztos alapot nyújt a nagy presztízsű és egyben egyre inkább hiányszakmaként számon tartott pilóta hivatáshoz. A péntek esténként és szombatonként napközben zajló elméleti oktatás Budapesten, a repülési gyakorlatok pedig az AIRWIN repülőiskola esztergomi bázisán kapnak helyet. A hallgatók itt gyorsan és hatékonyan haladhatnak, kis csoportban tanulva az angolul és magyarul egyaránt kiválóan beszélő oktatóktól, akik közül többen a Magyar Honvédség légierejénél szerezték tapasztalataikat.

A képzés végére bárki, aki betöltötte 17. életévét, és sikeresen kiválasztották a felvételi orientációs beszélgetésen, jogosulttá válhat arra, hogy bérelt vagy saját repülőgéppel, nappal, jó időjárási körülmények között repüljön. A PPL-engedély mindemellett az első lépés lehet egy változatos és jövedelmező hivatáshoz, innen szinte egyenes út vezet az utasszállító pilóták izgalmas életéhez.

A pilótaképzés egyike azoknak a gyakorlatorientált kurzusoknak, amelyeket a megújuló, hamarosan Milton Friedman Egyetemként működő ZSKE idén tavasszal indít. A képzésre 2018. április 13-ig lehet jelentkezni, további információ pedig a http://www.uni-zsigmond.hu/pilotakepzes/ honlapon érhető el.