A Hungarocamion Csoport új beszerzései összesen 165 ezer lóerő vontatóteljesítményt képviselnek. A vontató járműveket a tendernyertes Volvo, Mercedes és DAF, a tandemeket a Volvo, a félpót- és pótkocsikat a Schmitz cég 2003 júliusától októberéig folyamatosan szállítja le.

A beszerzésekkel együtt a Hungarocamion Csoport járműparkja több mint 1300 egységből áll majd. Ezzel a flottával a Hungarocamion Magyarország és Közép-Európa legnagyobb saját eszközállománnyal rendelkező fuvarozó vállalata.

A Hungarocamion a tenderkiírásban különös hangsúlyt helyezett a járművek környezetbarát és biztonságos üzemeltetésére. A pályázóknak meg kellett felelniük az EURO III-as és az ÖCO IV-es környezetvédelmi normáknak. Az új fuvareszközök az ezeknél alacsonyabb követelményeknek megfelelő régebbi vontatókat váltják fel. Ezzel a vállalat teljes járműparkjának már 75%-a megfelel az EURO III-as előírásoknak.

A beszerzések a közlekedés biztonsága szempontjából is kiemelkedő minőséget képviselnek: a vontatók teljesítménye egyenként 428 és 460 lóerő között mozog, valamennyi szerelvény tárcsafékkel, automataváltóval és légkondicionálóval van felszerelve.

Magyarország és Kelet-Közép-Európa legnagyobb komplex logisztikai és fuvarozási, szállítmányozási cégcsoportjának gépjármű rekonstrukciós programja része annak az intézkedés sorozatnak, amelynek eredményeként jobban kiaknázhatóvá válnak a Magyarország geopolitikai helyzetéből fakadó logisztikai előnyök, megőrizhető a cégcsoport kelet-közép-európai piaci versenyelőnye, és biztosítható az Európai Unió piacain való eredményesebb szereplése.