Minden eddiginél biztonságosabbnak ígéri a Mercedes új csúcsmodelljét, az S-osztály jövőre bemutatkozó generációját, ahol a vezetési segédek, az aktív biztonsági rendszerek és új világítástechnikáját „Intelligent Drive” néven foglalják össze.

A legnagyobb újdonság, hogy a különféle érzékelők nem csak előre, hanem körben vigyáznak az utasokra, például a keresztforgalom-figyelő segéd akkor is képes reagálni, ha nem szemből, hanem oldalról érkezik a veszély. A dugósegéd nem csak az előttünk lévő autóhoz képest tartja a távolságot  az autó automatikus elindításával és megállításával, de önmagától követi a sávot is. A Pre-Safe nem csak az ütközéseket tudja megakadályozni egészen 50 km/órás tempóig, de ha bárhonnan veszély fenyeget, megfeszíti az öveket, és ha azt érzékeli, hogy a hátulról érkező bele fog ütközni az álló autóba, megnöveli a féknyomást, hogy ne legyen másodlagos ütközés. Az éjjellátó segéd ha veszélyt érzékel, a műszeregységet helyettesítő monitoron jeleníti meg a gyalogos vagy állat képét, növelve a vezető számára rendelkezésre álló információkat.

Másik nagy újdonsága az S-osztálynak, hogy csak és kizárólag fénykibocsájtó diódákat használ világításra, alapáron. Az energiafogyasztás negyede a hagyományos izzónak, és a xenon fényhez képest sokkal egyszerűbb megvalósítani a különleges funkciókat, hiszen nem kell motorokat építeni a fényszóróba, elég más fényforrásokat aktiválni. A féklámpa például éjszaka kisebb fényerővel világít, ugyanannyi információt közöl, mint a normál lámpa, de nem vakítja a hátul lévő autóst.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!