Nagyon népszerűek világszerte a Mercedes kompakt autói, az A-, B-, GLA- és CLA-osztály most van túl a félidei frissítésen, ami azt is jelenti, hogy már a célegyenesben tart az utód fejlesztése. Ez várhatóan még nagyobb darabszámokban fogy majd, ezért a német cég elhatározta a kecskeméti üzem bővítését.

A 250 millió eurós beruházás keretében egy új karosszériaüzemet húznak fel, amely a jelenleginél rugalmasabb termelést tesz majd lehetővé 2018-tól, amikor rövid időn belül bemutatkoznak majd az új generációs, keresztmotoros autók. „A beruházás egyértelműen a Kecskemét iránti elkötelezettség megnyilvánulása, valamint megteremti az új generációs kompaktautóink sikeres gyártásának feltételét. A fejlesztés a Mercedes-Benz hosszú távú magyarországi terveit bizonyítja” – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke. Bővítik majd a rastatti üzemet is, ahol szintén a kompakt autókat gyártják, ezen kívül még Kínában a Beijing Auto üzemében készítik a helyi piac számára a GLA-t, a finn Valmet üzemben pedig kereslettől függően A-osztályokat szerelnek össze.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!