Az európai prémiumautó-piac meghódítása nem kis feladat, a Toyotának több évtizedbe tellett, mire a Lexus megvetette a lábát, a General Motorshoz tartozó Cadillac alig pár kereskedést tart fenn Nyugat-Európában, a Nissanhoz tartozó Infiniti kivonult a piacról. Mindezek ellenére a Hyundai-Kia konszern megpróbálkozik az öt évvel ezelőtt önálló autómárkává kiszervezett Genesis piaci bevezetésével; több lépcsőben, régióról régióra haladva hajtják végre a folyamatot – egyelőre Oroszországban vannak jelen, most pedig az EU piacára is betörnek.

Londonban, Münchenben és Zürichben nyitnak Genesis Studio-nak nevezett központokat, ahol az érdeklődők találkozhatnak az autókkal, de a fő hangsúly az online értékesítésen lesz, illetve olyan ügyfélélményt alakítanak ki, ahol nincs szükség kereskedés látogatására. Öt éves garanciával és szervizszolgáltatással kínálják majd az autókat, ez idő alatt az ügyfélnek a karbantartás vagy javítás idejére csereautót visz az az alkalmazott, aki aztán autójukat elviszi a szervizbe, és Genesis Személyes Asszisztensekkel lehet majd telefonon/online kapcsolatba lépni az autóval kapcsolatos ügyek intézése miatt.

Elsőként a G80-as üzleti limuzin és annak GV80 nevű szabadidő-autó társa jelenik meg Európában, ezekre júniustól lehet leadni a megrendeléseket, pár hónappal később már a középkategóriás G70 és GV70 szabadidő-autó is elérhető lesz, és készítenek egy modellt kifejezetten az európai piac számára is – talán a kémfotókon már látott shooting-brake befejezésű G70-es lesz az? Még nem ismert a motorválaszték, de jelenleg benzines- és turbódízel motorral is készülnek a Genesisek. Egy éven belül három akkumulátoros-elektromos autó is lesz a Genesis európai kínálatában, például a Sanghaji Autószalonon bemutatott akkumulátoros-elektromos G80-as, amelynél elöl és hátul is egy-egy 185 LE/350 Nm teljesítményű villanymotor hajt (rendszerteljesítmény 370 LE/700 Nm), a 800 V-os nagyfeszültségű rendszer villámtöltést is lehetővé tesz. Ez a hajtás várhatóan a GV80-asban is elérhető lesz, illetve az E-GMP alapra is felépítenek majd egy Genesis prémium-villanyautót.