A gépgyártással foglalkozó SWM nevű kínai gyár úgy gondolta, itt az ideje belépni az autópiacra, ahol rövid időn belül több modellel is jelentkeznek majd. Elsőként az Y101 kódnéven fejlesztett terepjárót mutatják be, ezt követi majd kisebb méretű SUV és platós kisteherautó is. Nagyon szembetűnő, hogy az SWM formatervezői a BMW típusai ihlették, a dupla-vese hűtőrácsot ugyan nem merték ellopni, de egyébként a fényszórók formája, a lökhárító kialakítása is a bajor központú céget idézi, a befejezés is németesre sikerült. A kettő között pedig egy teljes fantáziátlan doboz található.

A 4,7 méteres hosszúságú SWM Y101-es belsejében a legújabb divatnak megfelelően túlméretezett, élére állított érintőképernyőt látunk, amellyel az autó fedélzeti rendszereit lehet vezérelni. A csúcstechnikától karnyújtásnyira látjuk a hagyományos kéziféket, elektromos rögzítőfékre vagy épp automatikus váltóra már nem futotta az SWM-nek. A motortérbe 1,8 literes szívó-, vagy 1,5 literes turbómotort építenek, június körül várható a hivatalos bemutatkozás, és ezzel egy időben indul meg a sorozatgyártás is.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!