A közösségi gazdaságban dolgozó embereknek kívánja megszólítani a General Motorshoz tartozó Maven nevű cég, amely olyan konstrukciót dolgozott ki, ahol az ügyfél heti 229 dollárért bérelhet egy Chevrolet Bolt elektromos autót, amivel aztán azok szabadon fuvarozhatnak. Nincs futásteljesítmény-megkötés, az árban pedig benne van a biztosítás, a karbantartás költsége is, és ráadásként az EVgo cég által üzemeltetett töltőpontokon az elektromos energia ára is.

Mindent beleszámítva a hasonló ajánlatokhoz képest kedvező a heti 66 ezer Ft-os részlet, a General Motors ezért folyamatosan vezeti majd be USA-szerte az ajánlatot, hogy tudja tartani a lépést a kereslettel, elsőként San Diego-ban lesz elérhető a konstrukció, majd még az idén San Francisco és Los Angeles következik. A GM előrejelzése szerint 2020-ra az USA munkavállalóinak 43 %-a lesz szabadúszó, akik a közösségi gazdaságban dolgoznak majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!