A karácsony előtti hetek sokak számára az év legkülönlegesebb időszakát jelentik. A MINI „Driving Home for Christmas” videoklipje a családtagokhoz és barátokhoz vezető hazaút szívet melengető pillanatait idézi. A világhírű dallamok 44 évvel ezelőtt születtek meg Chris Rea fejében, amikor egy klasszikus Minivel utazott haza szeretteihez Londonból Middlesbrough-ba. Világszerte sok gyerek számára azonban nem lesz „meghitt, békés és boldog” az idei karácsony, hiszen szeretteiktől elszakítva, magukra hagyva, elhanyagolva vagy káros környezetben kénytelenek élni. Az SOS Gyermekfalvak több mint 130 országban és térségben tesznek meg mindent annak érdekében, hogy a gyermekek olyan kötelékek hálójában nőhessenek fel, amelyek biztonságában a lehető legerősebb önmagukká érhetnek.

A MINI munkatársainak egy csoportja idén áprilistól a Lengyelországban működő SOS Gyermekfalvak támogatására fordította idejét, hogy enyhítsék a szomszédos Ukrajnában zajló háború elől kimenekített gyermekek szenvedését. A „We help to spread BIG LOVE” mottó égisze alatt útjára indított kezdeményezéshez a brit prémiummárka számos ügyfele csatlakozott a MINI európai márkakereskedő-hálózatán keresztül, többek között iskolakezdési csomagok összeállításával, szálláshelyek kialakításával és művészi együttműködések lehetőségeit felkínálva. Idén karácsonykor a MINI ismét együttműködik az SOS Gyermekfalvakkal és arra kéri nemzetközi közössége tagjait, hogy vegyék ki részüket az adományozásból.

Az SOS Gyermekfalvak 70 éves tapasztalata azt mutatja, hogy ha egy gyermeket meghallgatnak és biztonságos, támogató környezetben nő fel, akkor felnőttként egészségesebb kapcsolatokat alakíthat ki és arra is képessé válik, hogy a jövőben pozitívan álljon családjához és közössége tagjaihoz. A brit prémiummárka és a nemzetközi MINI-közösség által lehetővé tett munka így nem csupán a jelenben hat sok gyermekre, hanem az elkövetkező generációk számára is szebb jövőt biztosít.

„A MINI elkötelezett az SOS Gyermekfalvakkal való együttműködés mellett, hogy a gyermekek pozitívan járulhassanak hozzá a társadalomhoz. A kölcsönös elfogadásra való törekvést tükröző #BIGLOVE mottó a nemzetközi MINI-közösség sajátja, amely a sokszínűség minden formáját magába foglalja” – mondta Stefanie Wurst, a MINI vezetője.

A „Driving Home for Christmas” című videoklippel a MINI a legnagyobb szükség idején is hitet ad a gyermekeknek, a nemzetközi MINI-közösség tagjainak pedig lehetőséget arra, hogy mindehhez hozzájáruljanak. Adományok ezen a weboldalon keresztül adhatók: https://www.sos-childrensvillages.org/donate/bmw-mini.