Első, nagy sorozatban készülő személyautóként a BMW 7-esnél alkalmaznak szénszálerősítésű műanyagot, az utascella különös nagy terhelésnek kitett (ütközésnél energia-elvezető) részeinél használják a karbont, például az acél A oszlop belsejében is, vagy épp az ajtókeretnél. Javarészt ennek köszönhető, hogy sikerült az elődhöz képest mintegy 130 kg-mal csökkenteni a saját tömeget.


A használók számára jelentős változást hoz, hogy immár nem csak a hátsó, de mindkét tengelyen légrugózás dolgozik majd, ami az állítható hasmagasság mellett a kényelmet is növeli például a karosszéria oldaldőlésének minimalizálásával.

Továbbra is elsősorban az érintésérzékeny felülettel rendelkező iDrive kezelőszerv a fő vezérlő, ezen kívül érintésérzékeny lett a központi kijelző, és akár karmozdulatokkal is lehet kommunikálni az autóval. Néhány előre meghatározott funkciót a levegőben matatva is el lehet végezni, például a menükben oldalra ugrani vagy épp a bejövő telefonhívást fogadni. A klímapanel az új generációnál a két forgókapcsoló között elhelyezett érintőképernyőt jelent majd.


Pierce Brosnan játszotta a brit titkos ügynököt abban az időszakban, amikor a BMW volt az autós partnere a film készítőinek. A németek elérték, hogy az egyik jelentben a BMW 7-es sorozat legyen a főszereplő, amikor a főhős azt egy távirányítóval vezetve menekül egy parkolóházban. Ennyire látványos manőverekre az új BMW 7-es sorozat ugyan nem lesz képes, de magától már be tud majd állni a parkolóhelyre úgy, hogy a sofőr kívülről, a slusszkulccsal vezérli.


A technikáról egyébként még annyit árultak el így, bő fél évvel a piaci bevezetés előtt, hogy az összes, manapság elképzelhető aktív biztonsági segéd ott lesz a fedélzeten. A motortérben új generációs benzin- és dízelmotorok lesznek, a hengerszámra azon kívül nem tértek ki, hogy a piaci igényeinek megfelelően megtartják a V12-es erőforrást, a váltó az eddigihez hasonlóan 8 fokozatú automatikus lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!